Как да направим балансираната диета вкусна

09/05/2019
Как да направим балансираната диета вкусна

Сезонът на ефирните дрехи е тук и е време да го посрещнем в добра форма. А какъв по-добър начин за сваляне на излишни килограми от здравословно меню, което освен това ще зареди организма ви с ценни хранителни вещества? А ако се притеснявате, че балансираната диета не е вкусна, днес ще ви разкрием, че това е просто поредният мит. Представяме ви нашите съвети за апетитно и здравословно готвене без усилия!

Използвайте бульон
Независимо дали готвите пилешко, свинско или телешко месо, непременно използвайте част от него, за да направите вкусен домашен бульон. Заложете на частите с най-много кости, добавете свежи зеленчуци, сол, пипер и други любими подправки, залейте всичко това с гореща вода и оставете сместа да си почива на слаб огън за няколко часа. Готовият бульон може да бъде добавен както към супа, така и към ризото, печено месо и въобще всяко ястие, което изисква употребата на течност. Вкусът след това ще бъде несравним, а всички полезни минерали, колаген и аминокиселини, които се съдържат в костите на месото, ще бъдат усвоени от организма.

Гответе бавно
Напоследък бавното готвене набира все повече популярност и това далеч не е случайно. Освен че е изключително лесно и буквално подарява свободно време, то дава възможност да се извлече максимумът от ценните вещества, които се съдържат в продуктите. А какво на практика означава бавно готвене? Достатъчно е да смесите продуктите, които ви се хапват - нашата любима рецепта включва телешко месо, гъби, тиквички, чери домати, бейби моркови, пресен лук и клонка мащерка - да ги залеете с ароматен бульон и да ги оставите под капак на слаб огън за няколко часа. Резултатът е невероятно крехко и апетитно ястие, което пълноценно храни организма с всички полезни вещества, които са му нужни, за да бъде в топ форма.

Доверете се на па́рата
За разлика от варенето и задушаването, готвенето на пара позволява на продуктите да запазят всички полезни хранителни вещества. Идеята на техниката е, че термичната обработка става изцяло посредством силата на парата. Методът не отнема време, не изисква постоянно въртене около готварската печка и не “ароматизира” кухнята с характерната за готвене на зеленчуци миризма. А резултатът определено ще изненада небцето ви - готвените в собствен сос и без излишно киснене във вода продукти са несравнимо вкусни!

А за да прилагате тези техники още по-лесно, непременно изпробвайте мултифункционален уред за готвене, като например този на Royalty Line. Мултикукърът може да пече, задушава, пържи, вари и поддържа топла храната - за да се радвате на вкусно и здравословно меню и повече свободно време!

Назад към всички статии