За Лекарството от охлюви: Помага ли Helix Original?

24/04/2019
За Лекарството от охлюви: Помага ли Helix Original?

Ставните неразположения засягат все повече възрастови групи и професии, което естествено породи и голям интерес към продуктите с марка Helix.

Навлязъл от Испания, Helix Original бързо придобива популярност в българските среди, благодарение на натуралния си състав и прочутия екстракт от охлюви, който съдържа. Но действа ли наистина така ефективно и доколко може да е от полза на страдащите от ставни проблеми?

 

Според статистиката: над 100 000 души се довериха на продукти от серията Helix и останаха доволни.

 

Обездвижването, заседналият начин на живот и работата зад бюро са фактор номер едно за преждевременното износване на костните връзки. А когато болката е налице, дори и елементарните движения могат да бъдат същинско изпитание.


Защо Helix?

Helix Original e натурална алтернатива за подпомагане двигателя на тялото. Хранителната добавка за здрави стави съдържа естествени екстракти от охлювен протеин, куркума и босвелия.

 

Какво за охлювите?

Най-честата причина, поради която хората се спират на Helix е охлювният екстракт, който се съдържа в него. Този охлювен протеин, наричан и алантоин, е известен още от Древността с общото си регенериращо действие. Едно от най-големите преимущества на този екстракт е, че действа възстановяващо на ставите, като спомага подхранването на увредения хрущял и възвръщането на неговата еластичност. Това може да подобри подвижността при проблеми като артрит, остеоартрит, ревматизъм, деформираща артроза, варикоза, остеохондроза и травми.

Повече за натуралния състав:

За да подкрепи алантоина в борбата със ставните болки, към състава на Helix е добавена и куркума - същинско злато от Далечния Изток. Куркумата и по-конкретно съдържащият се в нея куркумин притежава противовъзпалителни свойства и може значително да облекчи болката.

Изследвания, публикувани в престижни научни издания, сочат, че активната съставка на куркумата се справя с болката и възпалението не по-зле от ибупрофена. Това превръща екстракта от подправката в природен аналгетик, който може да има голяма полза в борбата със ставните заболявания.

В състава на Helix участва и натуралният екстракт от босвелия.Той се извлича от смолата на едноименното индийското растение и действа в посока подпомагане на ставната подвижност и облекчаване на артритните състояния. Освен това босвелията, подобно на куркумата, притежава силата на естествен аналгетик, което може да помогне за облекчаването на болките в ставите.

В заключение:

Натуралните продукти Helix могат да окажат благоприятен ефект върху опорно-двигателния апарат, поради концентрираните естествени екстракти от охлювен протеин, куркума и босвелия, които съдържат. Във формулата на Helix се комбинира действието на трите съставки, което може да съдейства за възстановяването на ставите и да спомогне за облекчаване на болката в мускулите и сухожилията. А това, от своя страна, осигурява натурална грижата за ставното здраве като намалява отоците и оказва регенериращо въздействие на костите, хрущялите и ставните връзки.

 

Назад към всички статии