Рецептa за перфектни къдрици

16/01/2019
Рецептa за перфектни къдрици

Напоследък къдриците определено преживяват своето голямо модно завръщане. И определено има защо! Пухкавите и обемни вълни са най-лесният начин да заблестите и да превърнете дори всекидневната си визия в зашеметяваща. Независимо обаче дали косата ви е напълно права, или начупена, ще имате нужда от помощ, за да я подредите в главозамайващи къдрици. Затова и днес ще ви разкрием именно няколко трика за бързо и ефектно оформяне на красиви букли.

Ако косата ви е естествено къдрава, най-важното за нея е тя да бъде редовно хидратирана и подхранвана. По тази причина специалистите препоръчват да я обгрижвате с шампоан и балсам, съдържащи масла, например кокосово, арганово или пък от макадамия. Ако пък “гривата” ви е права и искате да я подготвите за оформяне, заложете на измиващи и подхранващи продукти за обем с добавени протеини, които видимо ще уплътнят косъма и ще го направят по-жилав.

След измиване пък е от особено значение да започнете да оформяте косата си, докато е все още влажна. За целта нежно увийте главата си в хавлиена кърпа, която да попие излишната вода. След това нанесете по дължините оформящ продукт за къдрици по избор - крем, серум или пък мус. Ако косата ви е естествено къдрава и суха, може преди това да я подхраните с омекотяващо олио на основата на масла и силикони, след което да я разрешете внимателно с гребен. Не забравяйте и термозащита - тя е истинският ключ към красивата прическа, тъй като предпазва косъма от увреждащото действие на сешоара.

Споменавайки сешоара, ето че дойде и неговият ред. Използвайте приставката дифузер и ниска температура, за да оформите обемна прическа с красиви къдрици. Ако пък предпочитате да пропуснете тази стъпка, просто увийте косата си с микрофибърна кърпа и лягайте да спите - на сутринта ще се се събудите с приказно нежни вълни!

А ако искате красиви и дълготрайни къдрици на момента, несъмнено най-бързият начин за това е машата. Тя е лесна за ползване и гарантира дълготраен резултат, независимо дали косата ви е естествено права, или начупена. За да се радвате на ослепителна прическа обаче е важно да подберете продукта правилно. Истински качествената маша трябва да притежава специално покритие, което пази косата от изгаряне. Именно такава е иновативната самонавиваща маша за къдрици Mysticurls. Тя оформя перфектни къдрици и вълни, без да уврежда косъма, благодарение на иновационното си керамично покритие - за да се радвате на зашеметяваща прическа и здрава коса всеки ден!

Назад към всички статии