Как да се отървем от схващанията в гърба

18/03/2019
Как да се отървем от схващанията в гърба

Хроничните схващания в гърба са неразривна част от ежедневието на всеки активно работещ човек. Независимо дали сте по цял ден на бюро, или прави, неестествената поза неизбежно води до изкривявания, които пък вървят ръка за ръка с неприятна болка.

Съществуват обаче лесни начини за противодействие на болката. Достатъчно е да “внедрите” тези навици в ежедневието си - гърбът ви ще е благодарен, а вие ще забравите какво означава схващане:

Йога
Източната практика осигурява пълен спектър от движения на тялото, като междувременно оказва минимално напрежение. Освен това йогата повлиява много добре стойката. А изправената стойка е най-добрият приятел на здравия гръб!

Плуване
Още един спорт идва на помощ в борбата с болките в гърба. Плуването буквално олекотява тялото и по този начин не само намалява риска от болка по време на тренировка, а и съдейства за постепенно и неусетно изправяне на стойката. А ако се притеснявате от свободното плуване, пробвайте тренировка по водна аеробика.

Топла вана
Не подценявайте успокояващия ефект на топлината върху болките и схващанията. Под въздействието на топлата вода мускулите се отпускат, тялото се раздвижва по-лесно, а гърбът се освобождава от натрупаното напрежение.

Сутрешна загрявка
Ако се събуждате с болки в гърба, непременно пробвайте да загреете зоната, преди да станете. За целта използвайте електрическа възглавничка. Поставете я под болезненото място и останете неподвижни в продължение на няколко минути. Както вече споменахме, топлината мигновено загрява мускулите, елиминира сутрешната скованост, спомага за предотвратяване на мускулни спазми при движение и стимулира притока на кръв в зоната.

Масажи
Неслучайно казват, че масажът е “билка за всяка болка”. Процедурата стимулира кръвообращението, облекчава стреса, отпуска мускулите и увеличава производството на ендорфини - естествените аналгетици на организма.

А за да въздействате комплексно на натрупаното напрежение в гърба, използвайте уред, който комбинира силата на топлината и масажа, за да елиминира болките и схващанията. Backnetix Wrap е невероятно мек елек със затопляща и масажираща функция, който обхваща врата, раменете и кръста, за да осигури така мечтаното облекчение.

Назад към всички статии