Как да се отървем завинаги от насекомите у дома

31/05/2021
Как да се отървем завинаги от насекомите у дома

Всички искаме да живеем в домове, свободни от насекоми, които нарушават спокойствието ни и влияят на хигиената у дома. Затова и при наличие на “гадинки”, веднага посягаме към химични препарати. Те обаче могат да бъдат изключително вредни за здравето, а и резултатът от употребата им често е съмнителен. По тази причина днес ще ви разкрием няколко алтернативни метода за борба с насекомите у дома - 100% натурални и ефективни!

Срещу паяци
Повечето паяци не могат по никакъв начин да навредят на вас и семейството ви, но за сметка на това видът им определено може да бъде стряскащ. За да ги изгоните от вкъщи, без да им навредите, достатъчно е да смесите в шишенце с пулверизатор 10 капки етерично масло от мента с една чаша вода и ¼ супена лъжица течен препарат за съдове. Пръскайте редовно местата с паяжини в продължение на седмица, в рамките на която паяците ще напуснат пределите на дома ви.

Срещу мухи
Освен че определено са досадни, мухите могат да бъдат и много опасни за здравето ни, тъй като пренасят със себе си куп бактерии и микроби. Оказва се обаче, че самите те не понасят силни миризми, като например босилек, лавандула и мента. Възползвайте се от този факт и поставете на ключови места в дома си, а и на терасата, саксийки с ароматните растения. Така винаги ще имате и пресни подправки за любимите си ястия.

Срещу мравки
Тези малки насекоми са изключително непредвидими и могат да се появят абсолютно навсякъде, като любимите им места определено са кухнята и килерът. Лошата новина е, че веднъж дошли, те стават все повече и определено не искат да си ходят. Добрата новина е, че има един продукт, който мравките ненавиждат - канела! Достатъчно е да поръсите с екзотичната подправка местата, които дребосъците обитават. А за още по-ефективен резултат използвайте етерично масло от канела - като бонус домът ви ще ухае приказно.

Срещу комари
Сезонът на комарите вече е тук и е време да ви разкрием кой е най-големият им враг - етеричните масла. Изберете от цитронела, лавандула, мента, розмарин или чаено дърво. Смесете няколко капки с вода и периодично пръскайте с готовата смес, за да се радвате на свеж аромат и среда без комари у дома.


Срещу хлебарки
Хлебарките не само са неприятно изглеждащи, но и често са преносители на опасни болести. Точно толкова токсични са и препаратите срещу хлебарки, които ще откриете в магазините. Ние обаче сме насреща, за да ви споделим една много лесна рецепта: нарежете една глава кромид лук на кубчета. Разбъркайте парченцата с една супена лъжица сода бикарбонат. Поставете по малко количество от готовата смес в ъглите на дома си. Повтаряйте процедурата ежедневно, в рамките на около седмица. И не се притеснявайте - миризмата на лука изчезва сравнително бързо, а с нея - и хлебарките.

А за комплексна защита срещу всички видове насекоми може да се доверите на ултразвуковата технология на Pest Reject. Уредът ефективно прогонва
хлебарки, паяци, търтеи, мухи, комари и всякакви други “гадинки” - за да се радвате на спокойствие и 100% здравословна среда у дома!

Назад към всички статии