Любимото меню на здравите стави

02/07/2018
Любимото меню на здравите стави

Страдате от чест дискомфорт при движение, а болките в коленете, китките и други части на тялото са се превърнали в ежедневие? Не сте сами! Все повече хора се оплакват от болки в ставите - вследствие на обездвижване, прекалено дълго време в седящо положение или на крак, заради наследствен фактор или просто с напредване на възрастта.

Добрата новина е, че природата е подготвила на болката “засада”, атакувайки я с натурални продукти, които могат значително да облекчат състоянието на ставите и дори да ги заздравят. Оказва се, че храните, които приемаме на дневна база, са ключов фактор за състоянието на костните връзки и редовната консумация на определени вещества води със себе си по-леко и безболезнено движение. А ето и какво включва любимото меню на здравите стави:

Кисело мляко
Едва ли ви учудва, че един от най-българските хранителни продукти присъства в този списък. Натуралното кисело мляко действа благотворно на целия организъм, благодарение на полезните си бактерии. В конкретния случай то намалява болката, като облекчава състоянието на износените стави.

Джинджифил
Полезният корен с пикантен привкус е богат на ценни съставки, които намаляват болката в ставите и значително подобряват състоянието им, предпазвайки ги от износване. И в този случай се препоръчва да не белите джинджифила, а само да почиствате ненужните му участъци, тъй като най-високата концентрация на активни вещества се крие именно в кората.

 

Амарант
Последният, но не и по значимост, герой в днешния списък неслучайно си е спечелил прозвището суперхрана. Ставите обичат амаранта, заради съдържащото се в него изобилие от лунасин - пептид с изразен противовъзпалителен ефект.

Не забравяйте, че и най-стриктният хранителен режим се нуждае от хранителни добавки, които да го подпомагат. Специалистите препоръчват да заложите на прием на витамин D и омега-3, както и на натурален продукт за облекчаване на болката и поддържане на здравето на ставите. 

Именно такъв продукт е Helix Original - разработен на базата на охлювен протеин и растителни екстракти от куркума и босвелия. Благодарение на уникалния си състав, тази натурална добавка оказва благоприятен ефект върху ставите, като ги възстановява отвътре и спомага за облекчаването на болката.

Назад към всички статии