Почистване и дезинфекция на дома

10/09/2021
Почистване и дезинфекция на дома

Почистване и дезинфекция на дома

Личната хигиена и почистването на дома са сред основните теми вече повече от година. Макар обаче и да мислим, че знаем всички правила и съвети, за да се предпазим – винаги има какво още да се допълни към списъка.

Съвети като:

  • Не докосвайте лицето си

  • Не закривайте устата си с ръце при кашляне и кихане

  • Мийте, мийте и пак мийте ръцете си (На забравяйте да миете ръцете си след издухване на носа, кихане в кърпичка, използване на тоалетна, когато излизате и се прибирате в дома си, преди приготвяне на храна и преди хранене, преди поставяне на грим, контактни лещи и т.н.)

Вероятно това са част от нещата, които чувате постоянно и са ви помогнали да си припомните и изградите постоянни навици, но тази статия има за цел не да ви напомни основните неща, а да ви подскаже някои тънкости в почистването.

Знаехте ли,че?

  • Студената и топлата вода са еднакво ефективни в унищожаването на микробите и вирусите стига да използвате сапун или почистващия препарат по правилен начин.

  • Почистването и дезинфекцирането на повърхностите в дома ви ще ви помогне да намалите бактериите и микробите, с които всички сме заобиколени в ежедневието.

Кои са невидимите врагове в дома ви

Често се случва да забравяме един скрит, вътрешен враг в дома ни, който е пълен с невидими агенти, които допринасят за различни болести и неразположеност както при децата, така и при възрастните.

Въздухът, който дишат децата вкъщи, в повечето случаи е топъл, сух и мръсен и това го прави идеалната среда за бактерии. Родителите често се страхуват от настинките на своите деца и затова поддържат прекалено топло в дома си. Резултатът от това е, че те често са болни и изнежени.

Именно за това е важен и начинът, по който почиствате дома си и типа препрати, които използвате за тези цели.

Почистване на пара

Това е един от най-ефективните начини да унищожите голяма част от бактериите в дома ви и той да блесне от чистота. Причината е, ч високата температура отваря порите на материите и позволява на сухата пара да почисти в дълбочина.

  • Металните повърхности изсъхват много бързо, след което са готови за употреба.

  • Минималното съдържание на вода в сухата пара предотвратява появата на ръжда или корозия.

Друго предимство е, че при почистването с пара е ,че тя унищожава напълно всякакви микроби, бактерии и вируси без да използва никакви химикали. Това прави почистването с суха пара изключително подходящо за хора с алергии, астма или чувствителност към препарати.

Многобройните приставки и аксесоари на машината я правят с много широко приложение- всякакъв вид гранитогрес, настилки от естествен камък ,дърво, мека мебел, матраци , фурни, керамични повърхности, килими,пътеки,огледала и т.н. Такъв тип уред е Livington Prime Steam Mop. Тя е парочистачка 10 в 1, която деликатно отстранява замърсяванията по меката мебел, пода и дори автомобила ви.

Как да почистите труднодостъпните места

Със системата за почистване Starlyf Steam Cleaner можете да достигнете с помощта отново на парата и до най-недостъпните места в дома ви. Мощната й пара разгражда мръсотията за секунди, като унищожава до 99% от микробите и бактериите. Със системата получавате и приставка за дрехи 2 в 1- глади и хигиенизира едновременно.

Назад към всички статии