Полезни съвети за боядисване с латекс

22/10/2019
Полезни съвети за боядисване с латекс


Смяната на сезоните е идеалното време за освежаване на домашния интериор. А най-лесният и достъпен начин за това несъмнено е боядисването на стените! За да се радвате на отличен резултат с минимални усилия, днес ще ви разкрием няколко полезни трика, които да приложите при работа с латекс.

  • Не покривайте пода с найлон. Вместо това използвайте по-тежък плат, като например стар чаршаф, който ще остане на мястото си, няма да се хлъзга и ще попива веднага при евентуално разливане на боя

 

  • Винаги боядисвайте на дневна светлина. Така ще си осигурите най-добра видимост и ще елиминирате риска от петна и неравномерност.

 

  • Използвайте грунд или друга основа, за да бъде след това нанесеният цвят по-равномерен и плътен. Ако изсветлявате тъмна стена или търсите ярък резултат, добра идея е “първата ръка” да бъде с бял латекс.

 

  •  Не забравяйте, че е по-добре да ви остане латекс, отколкото да се окаже, че в последния момент трябва да тичате до магазина за още. Затова ви съветваме винаги да се подсигурявате с по-голямо от планираното количество.

 

  • Може да има разлики между две кутии с уж един и същ латекс. За да избегнете подобно разминаване в тоновете, професионалистите препоръчват предварително да смесите цялото ви необходимо количество боя в по-голям съd

 

  • Завършете напълно една стена, преди да започнете друга. Така ще си гарантирате равномерен резултат, тъй като нанесените в ъглите и средата слоеве латекс ще си взаимодействат най-добрe

 

  •  Осигурете си точните помощници за равномерно, плътно и чисто боядисване. Комплектът Easy Paint Мaxx идва на помощ с всичко, което ви е необходимо за наистина качествен резултат - валяк за боядисване, валяк за отсичане, мече за ъгли, съд за боя и мерителна кана. От вас се изисква само да излеете избрания цвят в резервоара на валяка и да се развихрите!

Назад към всички статии