Здравословна храна без мазнина – мисията възможна!

14/10/2020
Здравословна храна без мазнина – мисията възможна!

Мазната и пържена храна сякаш е навсякъде около нас и живеем в порочен кръг, в който по-здравословните алтернативи сякаш все още ни се струват „лукс“. Мненията по темата са толкова много и разнопосочни, а понякога дори и крайни, че е напълно възможно накрая да не можете да прецените кое от всичко би било подходящо за вашия начин на живот.

Нека обаче да бъдем честни и да си признаем – никой не харесва особено остатъчната миризма на пържена храна след готвене. Понякога дори може да дойдат и нечакани съседи, които също са усетили уханието на пържени картофки и сочни пържолки. Освен това, след готвенето обикновено остават и цял куп съдове за миене. Ах, тези мазни тигани!

Други „екстри“ от пържената храна с нежелан ефект е трайното натрупване на килограми и пагубното влияние от мазнината върху организма. Ако обаче вие сте от хората на чиято фигура сякаш не се отразява пържената храна – не се заблуждавайте, това не я прави по-малко вредна за здравето ви.

Въпреки тези и още много факти, когато става въпрос за търсене на заместител в пърженето, хората често се опасяват, че при готвенето храната се изсушава и губи вкуса си. Е, тази статия има за цел да развенчае този мит.

Зеленчуците задушени на пара запазват аромата си и без допълнителна мазнина. Пилешкото месо си остава все така сочно отвътре и крехко отвън със златиста коричка дори и с минимално количество мазнина, а защо не и без никаква? А, ако сте от любителите на т.нар. пържен „fish & chips” – продължете да четете по-надолу, за да разберете как може да усетите същия вкус, но без излишна мазнина.

Да не забравяме и за десертите! Без тях менюто сякаш не е завършено. И като за черешката на тортата е факта, че вече няма нужда да се чувствате гузни ако сте прекалили с тях, защото мазнината е на практика излишна. Смятаме, че този повод си заслужава да се отпразнува с още едно парче сладкиш.

Спокойно, Starlyf Oil Free Fryer е верен приятел и това ще си остане вашата малка тайна. Това, което го прави още по-специален е неговата Air Cycling технология. Благодарение на нея въздухът се загрява  до изключително високи температури. Нагретият въздух циркулира около храната и така тя се готви равномерно.

Ако и вие вече нямате търпение да се развихрите в кухнята и да опитате любимите си храни в здравословен вариант – решението е от нас със Starlyf Oil Free Fryer, а храната от вас! А, за да направите менюто си като истински пир за сетивата, вижте няколко хитринки, които ви предлагаме:

-          Използвайте точните количества за своите рецепти с помощта на кухненска везна Royalty Line Kitchen Scale.

-          Вместо да подправяте салатите с олио, използвайте оризов оцет или други варианти на оцета, богати на мазнини. Ако нямате, лимоновият сок върху зелените зеленчуци също върши работа.

-          Подправките компенсират липсата на олиото. Освен сол и пипер, пазарът ни предлага голямо разнообразие от подправки. Дори да готвите с минимално количество мазнина, това ще остане незабелязано, ако дадете воля на въображението си с различни вкусове и аромати.

 

Ако тази статия ви е харесала и е била полезна за вас, оставете ни в коментарите вашите препоръки и любими рецепти без мазнина!

Назад към всички статии