Какъв грил тиган да изберете за перфектното барбекю

15/07/2021
Какъв грил тиган да изберете за перфектното барбекю

Дълго чаканото лято е тук в целия си разкош. В това време от годината всеки се подготвя за своята ваканция, излиза с приятели, ходи на пикник или планински разходки и намира всякакви варианти за забавление в горещите дни.

Независимо от плановете обаче, барбекюто си остава винаги добър вариант и вечна класика не само през лятото.

Прохладните вечери в градината или двора с приятели или слънчевите дълги обеди през уикенда, са идеалният начин да прекарате време с близките си, а и добрата храна винаги сближава още повече хората.

Барбекюто несъмнено е сред първенците, когато става въпрос за кулинарни изкушения и свободно време, а ето и няколко препоръки, с които да превърнете това занимание в нещо още по-приятно.

 

Какво е нужно, за да си направите барбекю?

Ако не разполагате с голям двор или живеете в апартамент, със сигурност не бихте искали всички съседи да усетят уханието на неустоимите ви ястия или дима, който ги съпътства.

Затова, има решение с бездимните грилове като  Starlyf Smoke Free Grill, които ще станат ваши верни съюзници в приготвянето на перфектната храна. Този барбекю грил е с незалепващо каменно покритие, което го прави още по-лесен за почистване. Освен това е с включен регулируем термостат и подвижен съд за мазнината.

Важно е да не забравяте, че трябва винаги да почиствате старателно грила от остатъчната храна и мазнина след всяко ползване, за да не си спестите стари миризми.

 

Защо да изберете точно грил тиган?

Една от разликите на този тиган и конвенционалния е, че има изпъкнали ребра, което не позволява на храната да плува в течности и мазнина. Освен това, храната е чудесна и за любителите на здравословните алтернативи и се готви много по-бързо. Няма нужда се притеснявате и за сочността, защото тя се запазва и нищо от вкусовите качества на барбекюто не се губи.

Друго качество на този тиган е, че без проблем можете да готвите разнообразни ястия върху него като месо, риба, зеленчуци, гъби и дори твърдо сирене.

Няма нужда да се притеснявате и, че можете да  надраскате или нарушите повърхността, тъй като тя е с незалепваща технология. А за привържениците на медното покритие има и специален вариант на Starlyf Smoke Free Copper Grill. Той е бездимен грил с медно покритие.

 

Кое е различното при медното покритие?

Невероятната проводимост на медта помага храната да се сготви дори по-бързо, а неговият 5- степенен термостат позволява да контролирате температурата по всяко време.

Зеленчуците ще запазят естествения си цвят и ще бъдат приготвени до съвършенство за разлика от традиционните барбекюта, които не разпределят добре топлината.

Сигурно на всеки се случвало докато готви с обикновен тиган повечето храни да загарят, докато други са все още недоготвени. Smokefree Copper Grill обаче разпределя топлината равномерно по цялата си повърхност.

Важни съвети за готвене

Независимо от уреда, който сте избрали е добре все пак да вземете предвид няколко особености. Ако сте избрали грил тиган, ето и няколко съвета:

  • Преди първата употреба загрейте тигана със сол, след това го разклатете и не изплаквайте. Това ще увеличи свойства с незалепващо действие и важи особено за чугунените тигани.
  • При много грил тигани в центъра има „термично петно“, което е индикатор за оптимално отопление. Ако стане яркочервено, време е да готвите ястието.
  • Ако здравословните рецепти са част от ежедневното ви меню, вижте статията ни за здравословна храна без мазнина.
  • Зеленчуците са още по-вкусни, когато са нарязани в перфектната форма и дебелина. Затова, вижте нашите хитринки за перфектно рязане.  
Назад към всички статии